Veteraner berättar om spelbranschen från 80-talet och framåt

Förra årets omtyckta diskussionspanel återupprepas på Retro Gathering 2009. Panelen består av pionjärer från den svenska spelbranschen som delar med sig av sina minnen och erfarenheter. Förutom att berätta om sin egen karriär kommer de även att svara på frågor från besökarna, så här är ett unikt tillfälle att ställa frågor som du har funderat på! Fler namn kommer att presenteras senare.

Lars Jarhamn
I början av 80-talet upptäckte Lars Jarhamn tillsammans med Owe Bergsten Nintendos portabla fickspel Game & Watch under en inköpsresa i Asien. Game & Watch blev populära i Sverige och det ledde sedan vidare till stora ännu större framgångar med Nintendo Entertainment System.

Andreas Tadic
Andreas Tadic var en av grundarna av Team 17 som skapade några av de mest kritikerrosade spelen till Amiga som bl.a. Worms, Alien Breed, Superfrog och Project-X. Idag arbetar Tadic med spel som The Hunter och Just Cause 2 på Avalanche Studios.

Johan Andersson
Johan Andersson är hjärnan bakom framgångsrika verk som Hearts of Iron och Europa Universalis på Paradox Interactive. På 90-talet arbetade han med norska Funcom med titlar som NBA Hangtime och Nightmare Circus.

Jonas Svensson
Jonas Svensson var med och grundade den legendariska speltidningen Super Play samt var delaktig i utgivningen av Nintendo-Magasinet och Playstation-Magasinet. Super Play gavs ut för första gången mars 1993 under namnet Super Power med Jonas Svensson som chefredaktör.

Peter Tegelberg
Peter Tegelberg var marknads- och produktchef på Grana Software som grundades 1980 och var en av pionjärerna som distribuerade spel och programvara till Vic 20 och C64. Bland produkterna syntes spel från bl.a. Handic och Epyx. Tegelberg har även varit bl.a. europeisk produktchef på CBS Electronics och chefredaktör för Computer Sweden.

Arne Fernlund
Arne Fernlund gav ut sitt första spel Space Action 1983, ett cartridgespel som Handic distribuerade internationellt i tiotusen exemplar. Han följde upp det med Space Trap. Idag driver Arne ett videoproduktionsbolag och bor i ett sexkantigt hus..